Ajax O19 speelt woensdagmiddag op Sportpark de Toekomst de eerste UEFA Youth League wedstrijd. Brian Brobbey kijkt er naar uit om op het hoogste (jeugd)podium te gaan spelen. “De UEFA Youth League is een veel hoger niveau dan de competitie. Ik wil mezelf gaan laten zien en hopelijk kan ik ook veel doelpunten maken”, vertelt de talentvolle spits in gesprek met Ajax TV.

Sterke groep

John Heitinga beschikt dit seizoen over een sterke lichting. Ook de sterke spits ziet enorm veel kwaliteit en potentie in de spelersgroep. “We hebben een heel goed team. Individueel zijn we sterk. We hebben echt een heel sterke groep, vind ik. Ik ben goed op weg dit seizoen met goals. Ik ben zeker klaar voor woensdag.”

“We maken altijd kans, want wij zijn Ajax”

Doelman Issam El Maach behoort dit seizoen tot de selectie van Jong Ajax, maar maakt vooral minuten in Ajax O19. Hij is nog altijd jong genoeg om in actie te mogen komen in de UEFA Youth League. “Het gaat goed dit seizoen. Ik ben doorgeschoven naar Jong, maar speel nog veel wedstrijden in O19 omdat ik natuurlijk nog altijd speelgerechtigd ben. Ik maak mijn minuten in O19 en dat is ook hartstikke belangrijk. (…) De oudere, ervaren jongens proberen de rest te helpen. We praten veel met elkaar. Het gevoel in de UEFA Youth League is heel anders dan in de competitie. Ik denk dat we een hele goede kans maken. We hebben een goed team aangevuld met de jongere jongens van Jong. We maken altijd kans, want wij zijn Ajax.”

J. Timber: “Denk dat wij één van de beste teams hebben in de UYL”