Brian Brobbey is dit seizoen de topscorer van Ajax Jeugd. Op dit moment voert hij de Topscorers-lijst met 28 goals aan. Tegen PSG O17 wist hij zojuist drie keer te scoren. Voor de jeugdvolgers is Brobbey geen onbekende. De sterke spits fungeert vaak als aanspeelpunt voor Ajax O17 en beweegt dan vaak na een combinatie door naar het doel toe. “Zodra je in het veld staat moet je gewoon 100 procent geven in elk duel en er niet ingaan als een mietje. De bal vasthouden en doorbewegen, zo speel ik mijn spelletje.”

De in februari 16 jaar geworden spits geniet van de ABN Amro Future Cup. “Je wordt nu uitgedaagd en het wordt dus ook een stuk moeilijker. Dit is anders dan in de competitie spelen. Daar kun je nog een beetje sjokken en rustig aan doen, maar hier is het niveau hoger en moet je op elk moment gas geven”, laat het talent weten aan Goal.com.

De huidige trainer van Ajax O15, Nordin Wooter, leerde Brobbey hoe hij zijn lichaam het beste kon inzetten. “Trainer Nordin leerde me om de bal af te schermen van de tegenstander en om op het juiste moment weg te draaien. Ik heb extra veel van hem geleerd.”

“Mijn toekomst ligt gewoon bij Ajax. Binnen twee jaartjes wil ik het eerste halen. Ik hoop dat ik nu veel mee kan doen bij Ajax O19, want daar ligt mijn niveau wel denk ik”, vervolgt hij. “Ik kijk veel naar de trainingen van Klaas Jan Huntelaar. Als ik hem met links en rechts zie afwerken doet hij dat fantastisch, echt niet normaal. Ik moet dat ook kunnen denk ik dan.”

Brobbey is gedreven en wil slagen in Amsterdam. “Ze zijn aan het onderhandelen over een contract, maar ik blijf 100 procent zeker bij Ajax.”