Luuk de Jong maakt een stormachtige ontwikkeling door bij FC Twente, en dat viel ook op bij andere clubs. Onder meer Ajax had interesse, maar de vraagprijs van minimaal twaalf miljoen euro is het struikelblok.

“Ajax heeft zeker interesse gehad en er is ook wel eens met die club gesproken”, zegt vader George de Jong in gesprek met Voetbal International. “Luuk en Siem hebben nu eenmaal de droom sámen te spelen. Maar Luuk heeft zichzelf te snel ontwikkeld, zeggen ze bij Ajax, de transfersom is hen te hoog gegrepen. Dat boek is dus dicht.”

Zaakwaarnemer Louis Laros denkt dat De Jong vanaf FC Twente de stap naar het buitenland maakt. “Ooit, in 2012 of 2013, zal Luuk de stap naar het buitenland maken. Dan praat je al direct over een bepaalde categorie clubs, want niet iedereen kan hem nog betalen. We merken dat zijn naam steeds meer begint rond te zingen in Europa.”

“Luuk is echter helemaal nog niet met een transfer bezig”, vervolgt Laros zijn verhaal. “Zijn primaire doel is structureler bij het Nederlands elftal te komen en zichzelf verder te ontwikkelen. Voorlopig zit hij bij FC Twente prima.”

Tekst: Voetbalprimeur