In een videoserie gaat NU.nl op bezoek bij belangrijke personen achter topsporters. De makers brachten onlangs een bezoek aan Rody van de Beek, het broertje van Donny. Hij vertelt over hun bijzondere band.

“Ik heb vroeger een tumor gehad in m’n rug, die kwam elke keer terug. Die momenten dat ik hem dan na de operatie weer zag, dan weet je wel dat hij er echt altijd voor je geweest is”, vertelt Rody geëmotioneerd. “Donny is wel sterk, maar het heeft hem ook wel pijn gedaan. Ik denk dat hij er soms wel kracht uit heeft kunnen halen in wedstrijden, maar dat ‘ie soms juist ook wel minder zin had om te trainen of een wedstrijd te spelen.” Zijn broertje vertelt ook dat Donny niets is veranderd, ondanks dat hij nu profvoetballer is: “Toen hij bij het eerste kwam, was hij nog steeds als hoe hij daarvoor was. Hij is niks veranderd eigenlijk.”

Ook met de familie Nouri is de band goed. Toen Rody net geopereerd was, speelde Ajax A1 de kampioenswedstrijd tegen PSV. Na afloop trok Abdelhak zijn shirt uit en liet een wit t-shihrt met de foto van Rody erop zien aan de camera’s. Het laat zien hoe hecht de banden zijn en dat is nog steeds zo: “Z’n ouders en z’n broer komen hier vaak, ik heb nog steeds veel contact met z’n broer.”