Roel Brouwers, speler van Borussia Mönchengladbach, heeft zich positief uitgesproken over de nieuwe aanwinst van Ajax, Amin Younes. “Ik denk zeker dat hij goed in het spel van Ajax past”, zegt de ervaren verdediger tegenover Voetbal International.

Brouwers omschrijft Younes als volgt: “Iemand die zowel op links als rechts een mannetje kan uitspelen en op de eerste meters heel snel is. Ik denk dat Amin wel in het systeem van Ajax past. Technisch is hij zeer onderlegd, zijn spel doet me een beetje denken aan Roy Beerens; ook een kleine vleugelspeler die de actie wil maken,” vertelt Brouwers over de nieuwe Ajacied.

Volgens Brouwers behoorde Younes jarenlang tot de grote talenten van de Duitse club. “Alleen redde Younes het niet vanwege de enorme concurrentie voorin. Ga maar na: Patrick Herrmann, Ibrahima Traoré, André Hahn en Thorgan Hazard. Voor hem was het vorig jaar een logische stap om ergens anders te kijken.”

Vorig jaar werd Younes namens Gladback uitgeleend aan FC Kaiserslautern. “Het is misschien juist een voordeel dat Amin afgelopen seizoen in de Tweede Bundesliga – een competitie waar het aankomt op mentaliteit – speelde. Als hij bij Ajax het vertrouwen krijgt, gaat hij het goed doen. Voor de Nederlandse competitie is hij zeker een aanwinst.” Ajax nieuws Ajax1.nl