© Proshots

Tonny Bruins Slot analyseert al sinds jaar en dag de tegenstanders van Ajax. De tactische scout heeft Manchester United de afgelopen weken een aantal keer live gezien en heeft geprobeerd zich te verplaatsen in het hoofd van José Mourinho. Bruins Slot werkte als scout samen met Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Ronald Koeman en Frank de Boer. Ook Peter Bosz mag zich sinds dit seizoen in dit rijtje plaatsen.

„Ik heb United een aantal keren live gezien in de Europa League en Premier League en vanzelfsprekend op televisie. Zoals ik iedere tegenstander sowieso een keer live wil zien. Vervolgens kruip ik in het hoofd van de trainer, in dit geval José Mourinho en stel me op als tegenstander van Bosz. Met United probeer ik dan de zwakke punten van Ajax uit te spelen en geef dan aan hoe we ons daar als Ajax het beste tegen kunnen wapenen.”

Verder gaat de rol van Bruins Slot niet, want daarna is het aan Bosz wat hij doet met de geleverde informatie in de vorm van een rapport en een anderhalf uur durende presentatie met videobeelden. „Iedere trainer heeft zijn eigen aanpak. Ik ken die aanpak, maar daar bemoei ik me verder niet mee.” De aanpak van Peter Bosz komt daarin het meest overeen met die van Johan Cruijff. “Nu zit mijn eerste seizoen erop met Peter. Volgend seizoen gaan we met elkaar door. Peter heeft met zijn werkwijze de meeste raakvlakken met Cruijff”, aldus Bruins Slot die hoopt dat de spelers ook zullen genieten.