Na afloop van TOP Oss – Jong Ajax (2-1) waren de meeste spelers al vrij snel vertrokken. De spelers van Jong Ajax zaten al in de bus en de spelers van Oss waren vrijwel allemaal ook al omgekleed. Echter stond er nog een speler in de catacomben, waarmee ik hem confronteer: ‘Iedereen is naar huis’, waarop hij lachend reageert: ‘Ja, jij houdt me op.’

Het is inderdaad Bryan Smeets, voor veel Ajacieden een speler die nog op het netvlies gebrand staat. Hij scoorde in de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax, waardoor Ajax het kampioenschap uit de handen liet glippen. Genoeg daarover, gisteren deed hij het weer: Scoren tegen Ajax, Jong Ajax in dit geval. Niet eenmaal, maar tweemaal, waarvan eentje een wereldgoal was:

Smeets scoorde vlak voor deze wereldgoal al de eerste treffer van Oss. Deze goalviel uit een counter, waarvan hij het eindstation was. Hij vertelt daarover: ‘Je probeert die voorsprong vast te houden. En als dit, wijzend op zijn tweede goal, dan een minuut later weer gebeurt, dat verwacht je niet, maar het is mooi meegenomen.’

‘Ik peer ‘m erover’
‘Ik had totaal geen idee waar ik stond en wilde niet met de bal gaan lopen, aangezien ik bang was balverlies te lijden. Toen zag ik de keeper staan en dacht ik: Ik peer ‘m erover. Als je zo’n goal maakt sta je volledig in de belangstelling, maar dat is alleen maar leuk en goed.’

Voetballen tegen Ajax
Ondanks dat voetballen tegen Ajax het beste in Smeets naar boven lijkt te halen, geeft hij zelf aan niet per se zoveel met de wedstrijden tegen Ajax te hebben: ‘Deze wedstrijd is voor mij net als alle andere wedstrijden.’ Wel voegt hij daaraan toe: ‘Je moet tegen Jong Ajax gewoon 100% geven, ze kunnen goed ballen, echt goed ballen zelfs. Ze hebben fantastische spelers en de enige manier om daar tegenin te gaan is door hard te werken.’