Er komt eindelijk schot in de zaak. Voorzitter Rob Been van de ledenraad van Ajax heeft een buitengewone ledenraadsvergadering uitgeschreven voor woensdag, precies zoals Cruijff het zich eerder al had voorgesteld. Dit schrijft de Telegraaf in zijn ochtendkrant. De ledenraad, die bestaat uit een groep van 24 mensen, zal uiteindelijk gaan beslissen of ze verder willen gaan met Cruijff en zijn passanten.

De kans is redelijk groot dat de ledenraad ervoor kiest om niet met Cruijff door te gaan. Dit alles heeft te maken met het feit dat de ledenraad bestaat uit een groep die voornamelijk uit het tijdperk van Coronel & co komen. Erg is dit niet, aangezien kamp Cruijff daarna zal gaan voor Plan B, bestaande uit handtekeningen en steun van de achterban. El Salvador hoeft namelijk maar 60 handtekeningen te verzamelen om een buitengewone algemene ledenvergadering op te roepen.

Bij een buitengewone algemene ledenvergadering mag weer een select groepje mensen beslissen over de toekomst van de directie. In tegenstelling tot de ledenraad kan Cruijff wél een merendeel verwachten. De oud-voetballers, die bij de vorige ledenraad zijn verkozen, hebben namelijk wel een meerderheid in deze. Zo blijken de eerder gekozen oud-voetballers toch van nut te zijn. Zij zullen de komende weken een belangrijke rol vervullen binnen Ajax.