Ajax verloor woensdagavond weliswaar met 1-2 van Real Madrid, het spel van Ajax zorgt voor lovende verslagen in de binnenlandse en buitenlandse kranten.

Zelfs tot in Spanje aan toe was er veel lof voor Ajax. Zo kopte Marca: “Real leed pijn tegen een oogverblindend en duizelingwekkend sterk Ajax. De Amsterdammers hielden de kampioen in een wurggreep, maar Real ontworstelde zich.”

Ook in Frankrijk is er niet dan lof voor Ajax. Zo schrijft L’Equipe: “Ajax heeft er er een geweldig gevecht van gemaakt, maar werd niet beloond voor zijn inspanningen. Real oogde fragiel, maar dat was vooral de verdienste van de thuisploeg. Ajax hanteerde zo’n hoge intensiteit dat Real piepte en kraakte, maar niet brak. Voor de Amsterdammers zit er niets anders op dan treuren om de grote kansen.”

The Guardian schreef dat Ajax Real een major scare bezorgde en ook bij het Duitse Bild zagen ze dat Ajax domineerde: “Ajax domineerde, schoot elf keer op doel en kreeg tot drie keer toe een reuzenkans. Zelfs na de goal van Benzema rechtte Ajax de rug. Het was pas KO na de goal van Marco Asensio in de slotfase.”

UEFA geeft tekst en uitleg bij afgekeurde goal Tagliafico