Bij PSV is woedend gereageerd op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen. Leo Driessen vindt het ongepast gedrag van de Eindhovenaren om hierover te klagen.

“Ik vind het echt Calimero-gedrag. Wat heb je er voor last van wanneer Ajax die wedstrijd speelt? Speel je eigen wedstrijd”, zegt de verslaggever bij Voetbalpraat op FOX Sports. “Vorig seizoen is het volgens mij ook een aantal keer gewijzigd ten faveure van PSV.”

Doordat de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle, die gepland stond voor 2 maart, is uitgesteld, hebben de Amsterdammers meer tijd om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. “Wat voor last heb je daar nou van? (…) Een club als PSV, kom op man”, aldus Driessen.

De Eindhovenaren zijn furieus dat de competitiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle van 2 maart is uitgesteld, zodat Ajax langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. “Wat voor last heb je daar nou van? (…) Een club als PSV, kom op man”, is Driessen duidelijk.

Ook Kees Kwakman is het eens met Driessen, zeker omdat PSV later zelf juist profijt van de beslissing zou kunnen hebben in verband met de UEFA-ranking van Nederland. “Als Ajax het nu goed doet, kan de kampioen daar volgend jaar voordeel van hebben. Dus mocht PSV kampioen worden, zou PSV daar voordeel van hebben.”

Woede bij PSV om besluit KNVB: ‘Ineens worden spelregels veranderd!’