De ploeg van Michael Reiziger is maandagavond bijzonder hard onderuit gegaan in de thuiswedstrijd tegen Cambuur. De Amsterdamse beloften vochten zich afgelopen vrijdag nog terug naar een goede overwinning, maar vanavond ging vrijwel alles mis.

De wedstrijd begon met een uitstekende aanval van Jong Ajax. De bal ging snel rond, echter schoot eindstation Nunnely de bal net naast. Achteraf bleek dit ook de beste aanval van de Amsterdammers, want er volgde een lange kansloze wedstrijd. Tegenstander Cambuur scoorde er wel op los. Allereerst in de achtste minuut, na slordig balverlies en vervolgens matig optreden van doelman Kotarski, kon Oud-Ajacied Hendriks zijn eerste van de avond binnenschieten.

Zo’n twee minuten later kon Matthew Steenvoorden eenvoudig binnenkoppen uit een vrije trap. Ook in de 22e minuut was het weer raak, Nigel Robertha kon binnenschieten, waarna Cambuur op rozen zat. Echter waren ze nog niet tevreden en kreeg Reiziger zijn ploeg niet aan de praat. Dezelfde Robertha schoot ook zijn tweede en dus de 0-4 raak.

Rust was het nog altijd niet op de Toekomst. Kotarski leverde in de 38e minuut de bal in de voeten van een speler van Cambuur in en uiteindelijk schoot Hendriks ook zijn tweede binnen.

In de tweede helft was Jong Ajax veelal aan de bal, maar kon het niet veel bewerkstelligen. Jong Ajax kon in ieder geval de schade, voor zover dat nog mogelijk was, beperken. De ploeg moest nog een doelpunt toelaten. Uit een corner maakte ook Steenvoorden zijn tweede, nadat hij vogelvrij in kon koppen: 0-6.