De gracht aan de westzijde van de Amsterdam Arena zal tijdens de winterstop ‘gedempt’ worden. Op het nieuwe stuk vloer zullen vervolgens vijf rijen extra stoelen worden geplaatst waardoor de capaciteit van de Arena wordt vergroot. Dat meldt de directeur van het stadion, Henk Markerink, in het Amsterdam Arena Magazine.

‘Met de uitbreiding worden bijzondere zitplaatsen gecreëerd aan de rand van het veld, waardoor een intensere beleving van het voetbal ontstaat’, aldus Markerink.

In augustus liet de directeur al weten dat er plannen waren om de grachten rondom het voetbalveld op termijn droog te leggen. ‘Maar die plannen zullen niet van de ene op de andere dag worden gerealiseerd’, zei hij toen.

Ook liet Markerink weten dat de grachten, die een scheiding vormen tussen het veld en de tribunes, weinig bijdragen aan de ultieme stadionsfeer. Daarom wilde hij zich tot het uiterste inspannen om de grachten te dempen. ‘De supporters zijn heel belangrijk. Uiteindelijk maken zij de sfeer. Een gebouw is een gebouw en de mensen maken de stemming’, aldus Markerink.

Tekst: AD