Oscar Cardozo (foto) en Obbi Oulare staan op Ajax’ lijstje met kandidaten om de spitspositie te versterken, zo bericht De Telegraaf vanmorgen. Nadat Klaas-Jan Huntelaar in een eerder stadium liet weten het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer, richten de Amsterdammers zich dus nu nadrukkelijk op andere kandidaten.

De Paraguayaan Cardozo maakte naam bij Benfica, waar hij tussen 2007 en 2014 tot 165 goals kwam in 287 wedstrijden. De linksbenige spits kwam pas op 24-jarige leeftijd naar Europa, na eerder gespeeld te hebben voor 3 de Febrero en Club Nacional in eigen land en het Argentijnse Newell’s Old Boys. In Portugal zou Cardozo al snel de interesse wekken van de nodige Europese topclubs. Hij bleef Benfica echter lang trouw. Vorige zomer verliet hij de Portugezen uiteindelijk voor het Turkse Trabzonspor, waar hij in 37 wedstrijden achttien keer scoorde. Een mogelijk struikelblok voor een eventuele komst van de bijna 32-jarige Cardozo zou zijn salaris kunnen zijn. In Turkije verdient hij naar verluidt een slordige 2,5 miljoen euro per jaar.

Obbi Oulare staat momenteel onder contract bij Club Brugge. De 19-jarige spits maakt bij de Belgen een uitstekend debuutseizoen in het profvoetbal door, waarin hij vooralsnog zeven keer het doel trof in 26 wedstrijden. De rechtsbenige Oulare ontpopte zich in de jeugd als ware clubhopper, door voor onder meer Anderlecht, Lille en Standard Luik uit te komen. Net als Cardozo meet Oulare ruim boven de 1.90 meter. Mocht Ajax voor de jonge spits willen gaan, dan zullen ze zijn nog tot 2018 durende contract moeten afkopen.

Opvallend aan het profiel van de beide spitsen is dat ze allebei lang zijn, maar dat er een groot verschil zit in hun leeftijd. Ajax laat weten dat er naast Cardozo en Oulare meer spitsen op het lijstje staan. Ajax nieuws Ajax1.nl