© Proshots

Jong Oranje bereid zich voor op het duel met Jong Andorra dat aanstaande dinsdag ingepland staat. Tegen Jong België zullen de laatste puntjes op de I worden gezet op weg naar hopelijk een directe plaatsing voor het EK. Met Carel Eiting en ex-Ajacieden Pelle Clement en Richairo Zivkovic in de selectie treden de Nederlanders aan tegen buurland Jong België. Aanstaande dinsdag treed Jong Oranje aan tegen Andorra terwijl koploper Engeland het thuis zal opnemen tegen Jong Oekraïne. Met nog wedstrijden tegen zowel de koploper Engeland als tegen de nummer drie Oekraïne op het programma heeft Jong Oranje nog altijd kans om zich direct te plaatsen voor het EK in Italië/San Marino.

Eerste helft

Jong Oranje begint slecht aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van België, al na vier minuten is het 0-1 voor de Belgen. Er wordt slecht verdedigd waarna Mamadou de bal simpel achter keeper Bijlow kan koppen. België begint sterker aan het duel, echter komt het niet tot grote kansen op de 0-1 na. Nederland komt er het eerste kwartier nauwelijks aan te pas. De grootste kansen zijn het eerste half uur voor de Belgen, echter wacht men lang tot er grote kansen ontstaan in dit duel. Na een halfuur is het Ramselaar die de score gelijk trekt, toch besluit de arbiter in dienst anders. Het doelpunt wordt afgekeurd, de 0-1 blijft dus staan. Het enige lichtpunt van de eerste helft is Arnaut Groeneveld, de linksbuiten die actief is voor NEC speelt een zeer goede eerste helft.

Tweede helft

Meteen na rust is het Arnaut Groeneveld die de stand gelijk trekt, de linksbuiten bekroont zijn goede debuut met een doelpunt. Na iets minder dan een uur gespeeld te hebben komt België wederom op voorsprong, Van Drongelen grijpt in eerste instantie goed in maar toch weet Dion Cools te scoren. Nederland komt door twee individuele fouten tweemaal op achterstand. Na iets meer dan een uur gespeeld te hebben komt België op 1-3, Nederland lijkt kwetsbaar achterin en dat wordt afgestraft door de Belgen, Ngoy schuift de bal onder Bijlow door die hierdoor kansloos is om de bal te keren. Carel Eiting mag nog een kwartier meepikken, hij valt in voor Koopmeiners en maakt daarmee zijn officieuze debuut voor Jong Oranje. De gifbeker is nog niet leeg voor de Nederlanders, met nog een kleine tien minuten te spelen maakt de Sart er 1-4 van, wederom ziet Bijlow er niet goed uit.