© Proshots

Zoals we allemaal weten speelt Mateo Cassierra komend seizoen in het shirt van FC Groningen. De Colombiaan moet bij de Groningers meer ervaring gaan opdoen op het hoogste Nederlandse niveau. Maar ondanks dat de aanvaller komend seizoen op huurbasis zal spelen bij FC Groningen, is hij nog altijd vol vertrouwen dat hij het gaat redden in Amsterdam.

Cassierra geeft in gesprek met Telesport aan dat hij met hoge verwachtingen naar het hoge noorden afreist. “Ik wil in de topdrie van Eredivisie-topscorers komen en de fans van FC Groningen laten genieten.” De spits speelde het afgelopen seizoen vooral voor Jong Ajax, waarmee hij kampioen van de Jupiler League werd. Hij had de clubs voor het uitkiezen, maar kreeg direct een goed gevoel bij de Groningers. “Ik ben door Ron Jans thuis ontvangen en hij overtuigde me van de meerwaarde die ik in de speelwijze van FC Groningen kan zijn. De club heeft veel geloof in mij.”

Toch denkt hij hetzelfde over Ajax. “Het zegt genoeg dat de club me niet wilde verkopen en een verhuur met een optie tot koop onbespreekbaar was. Dat betekent dat de club in me gelooft. Maar het allerbelangrijkste is nu om veel voor FC Groningen te spelen en belangrijk te zijn. Wat er dan na dit seizoen gebeurt, zie ik dan wel weer.”

Cassierra werd twee seizoenen geleden samen met landgenoot Davinson Sanchez naar Ajax gehaald. Laatstgenoemde vertrok echter een jaar later voor een bedrag rond de 40 miljoen naar Tottenham Hotspur, terwijl Cassierra zijn minuten moest maken in de Jupiler League voor Jong Ajax. “Dat Davinson wel gelijk in Ajax 1 kwam, had met zijn positie te maken, maar vooral met dat hij een ontzettend goede, sterke speler is die bij Atletico Nacional in Colombia al een vaste basisplaats had,” zegt Cassierra daarover. “Hoewel we compleet verschillende spelers zijn, is Davinson een voorbeeld voor me. Hij speelt nu op het WK en dat wil ik uiteindelijk ook. James Rodriguez is de superster van Colombia, maar iedereen kent Davinson ook.”

De 21-jarige support dit WK natuurlijk zijn geboorteland Colombia. De nederlaag tegen Japan kwam als een verrassing aan bij Cassierra. “De nederlaag was een teleurstelling voor elke Colombiaan. Het ging mis door de vroege rode kaart, want met tien Colombianen tegen elf Japanners werd het moeilijk. Ik heb nog steeds hoop dat we ons voor de achtste finale plaatsen. De opdracht is simpel: nu van Polen en Senegal winnen.”

Cassierra zal proberen alle duels te kijken, maar het vizier gaat nu op FC Groningen. “Natuurlijk kijk ik uit naar de wedstrijd tegen Ajax. En we willen hoog eindigen. Dus ik zal dan toch echt mijn best doen.”