Hij maakte dit seizoen pas 3 minuten in het eerste elftal van Ajax: in het bekerduel met De Dijk. Bij Jong Ajax drukt Mateo Cassierra steeds meer zijn stempel. De Colombiaan is topscorer van de beloften en een sleutelfiguur voor de equipe van trainer Michael Reiziger. Hij begint steeds meer tegen het eerste elftal aan te leunen.

Keizer

Onlangs liet Marcel Keizer zich uit over de ontwikkeling van Cassierra: “Cassierra speelt goed en traint ook erg goed. Hij moet vooral zo blijven doorgaan. Hij heeft twee goede concurrenten. Maar er kan van alles gebeuren in een seizoen. Soms kan er een plek in de selectie openvallen. Dus ik denk dat hij vooral zo moet blijven doorgaan”, zei de trainer op de persconferentie vlak voor de Klassieker. De lijkt nu daar om hem dan ook daadwerkelijk de kans te geven. Ajax1.nl zet 3 redenen daarvoor op een rij.

Scoringsvermogen

Dat de Colombiaan kan scoren weten we. Hij scoorde in de Eredivisie bijvoorbeeld bij zijn debuutwedstrijd tegen Sparta op het Kasteel, en in de ArenA maakte hij de 4-0 tegen Go Ahead Eagles. In de Jupiler League draait Cassierra ook goed, hij scoorde acht goals in twaalf wedstrijden. Daarmee had hij een groot aandeel in de winst van de periodetitel voor de beloften. Desondanks schoot de Colombiaan niet altijd met scherp. Zo miste hij een penalty bij FC Eindhoven, en werd hij tegen de Graafschap amper gevonden door zijn medespelers. De goals die Cassierra maakte waren echter wel bepalend voor Jong Ajax, tegen Jong Utrecht besliste hij de wedstrijd met een echte spitsengoal. Tegen Almere City maakte hij schitterend de 1-0 met een boogbal die over de keeper zeilde.

Beslissend

Cassierra was dit seizoen al betrokken bij twaalf goals, hij scoorde zelf acht keer en gaf vier keer een assist op een medespeler. De Colombiaan opende drie keer de score en maakte drie keer het beslissende doelpunt voor Jong Ajax. Hiermee kunnen we stellen dat hij een belangrijke drager van Jong Ajax is.  Verder scoorde Cassierra dit seizoen altijd met zijn rechterbeen. In wedstrijden waarin Cassierra een assist gaf, scoorde de Colombiaan ook altijd. Tot nu toe scoorde Mateo Cassierra negentien keer in het shirt van Jong Ajax. Dit deed hij 29 wedstrijden.

Ook op links

Toen de Colombiaan samen met landgenoot Davinson Sanchez naar Ajax kwam, waren de verwachtingen al meteen hooggespannen. Hij scoorde dus wel tijdens zijn debuut, maar toenmalig coach Peter Bosz gaf de voorkeur aan Kasper Dolberg. Hierdoor kon Cassierra dus simpelweg de verwachtingen rond hem niet waarmaken. Onder Bosz kwam de Colombiaan mondjesmaat aan minuten in het eerste en werd beschikbaar gesteld voor Jong Ajax, waar hij huidig hoofdtrainer Keizer al tegen kwam vorig jaar. De situatie is voor Cassierra nauwelijks veranderd, hij heeft dus niet eens een plek op de bank omdat daar Dolberg of Huntelaar plaatsneemt. Toch zou Cassierra gezien de recente vorm van zijn beide concurrenten en zijn eigen goede vorm niet misstaan bij het eerste. Cassierra speelde in de oefenwedstrijden aan het begin van dit seizoen vooral als linksbuiten, aangezien Younes ook niet in de beste vorm verkeert zal dat ook misschien een optie zijn voor Keizer.

Cassierra is een echt aanspeelpunt, hij wordt gevormd om een echte Ajax-spits te worden. Hij is behoorlijk snel, waardoor hij een goede actie kan maken en zijn tegenstander makkelijker het nakijken geeft. Hij zou daarom wat  invalbeurten moeten krijgen om te laten zien wat hij echt in huis heeft. De Colombiaan geeft met zijn prestaties bij het beloftenelftal een signaal af aan Marcel Keizer. Het zal niet lang meer duren voordat de technische staf van Ajax niet meer om de spits heen kan. De komende periode zullen we zien hoe de Colombiaan zich verder ontwikkelt, wij kijken er naar uit om hem verder te zien doorgroeien binnen Ajax.