Mateo Cassierra kijkt met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. Hoewel de Colombiaan zijn wedstrijden speelde voor Jong Ajax, is hij blij met zijn speeltijd in de Jupiler League. Over een eventuele tijdelijke transfer denkt hij dan ook niet na. “Ik heb veel wedstrijden gespeeld met Jong Ajax en veel doelpunten gemaakt. Ik werk hard, zodat ik in dit team kan blijven spelen. Ajax heeft met Kasper en Klaas Jan goede aanvallers. Zij hebben meer mogelijkheden gekregen om te spelen. Ik denk dat dit voor mij een goede ervaring is geweest en volgend jaar ga ik nog harder werken om mijn positie te verbeteren”, vertelt hij tegen Ajax Life.

“Net als alle andere spelers binnen het team wil ik veel minuten blijven maken in de Eerste Divisie. Mijn motto is hard werken en de kans pakken die God mij gegeven heeft’, vervolgt de aanvaller, die ook in 2018 voor Ajax wil blijven spelen. “Ik vind het nu belangrijk om hier te blijven en ervaringen op te doen. Ik wil altijd spelen en mijn conditie is nu goed. Ik ben momenteel niet van plan naar een andere club te gaan. Deze club heeft mij erg geholpen en veel voor mij gedaan. Ik ben bereid hard te werken om mijn positie hier te behouden. Met David en Manuel praten we vaak over onze kansen die mogelijk nog zullen komen en die we maximaal willen benutten.”

Ook Cassierra was verrast door het vertrek van trainer Marcel Keizer. “Ja. Hij kwam met goede intenties en heeft goed werk verricht, maar waarschijnlijk heeft de uitschakeling in de Champions League, Europa League en de beker tot deze beslissing geleid. Zo gaan die dingen nu eenmaal.”