Mateo Cassierra speelt inmiddels al ongeveer een maand bij Ajax. Het 19-jarige talent werd afgelopen zomer overgenomen van Deportivo Cali. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over zijn ‘avontuur’ in Amsterdam. “Nederland, Amsterdam… Ik kijk elke dag mijn ogen uit. Ik versta nog helemaal niemand, snap niets van wat ik lees, maar wat ik om mij heen zie… Wat een vrijheid!”

“Alles is goed georganiseerd en tegelijkertijd is van alles toegestaan. Coffeeshops, een buurt met Red Lights, legale marihuana; dat is in Colombia ondenkbaar”, vervolgt de aanvaller. “Het is allemaal zo anders dan ik eerder in mijn leven om me heen heb gezien. Op straat is hier alles geordend, het is er veilig. De mensen zijn heel hartelijk en hopen me overal mee te helpen. Op de club, maar ook daarbuiten.”

“In de afgelopen weken voelde ik me nog wel eens eenzaam. Eerst zat ik in een hotel, maar inmiddels heb ik een eigen appartement. Alleen heb ik nog moeite me in het dagelijks leven te bewegen. De taal is zo lastig. Sinds kort heb ik Engelse les, maar dat heeft tijd nodig. Ik was gewend de taxi te pakken om ergens even snel heen te gaan. Hier ging dat niet, want hoe kon ik nou duidelijk maken waar ik naartoe moest. Ik hoop binnenkort een beetje Engels te kunnen praten en mijn moeder komt eind deze maand naar Nederland. Daar kijk ik echt naar uit. Ze komt bij me wonen en blijft hier zo lang mogelijk. Van die gedachte word ik vrolijk en dat geeft me vertrouwen dat ik me hier zeker thuis ga voelen.”