© Proshots

FC Groningen heeft met Ajax een overeenstemming bereikt over de verhuur van Mateo Cassierra. De noordelingen gaan op korte termijn om tafel met het management van de Colombiaanse spits, meldt De Telegraaf.

De 21-jarige spits scoorde afgelopen seizoen achttien keer voor Jong Ajax in de Jupiler League. Bij het eerste elftal trad hij vijf keer aan en was hij éénmaal trefzeker. Veel clubs hadden interesse om de aanvaller te huren met optie tot koop, maar Ajax zag dat niet zitten. Men heeft in Amsterdam nog altijd vertrouwen dat Cassierra gaat slagen en willen hem daarom slechts één seizoen verhuren. Vorige week gaf Marc Overmars in Ajax Inside nog aan dat hij de Colombiaan volgend seizoen graag ziet spelen bij een club uit de Eredivisie.

Na een gesprek met Ron Jans (technisch manager FC Groningen) zou de Colombiaan een voorkeur hebben voor de Groningers, waar Danny Buijs vanaf komend seizoen aan het roer staat. Men verwacht dat de deal zo snel mogelijk wordt afgerond als de laatste details, zoals de commissie en huisvesting, zijn afgerond.