Mateo Cassierra speelt inmiddels al een jaar bij Ajax. De aanvaller kijkt terug op een goed eerste jaar. “Over het algemeen was vorig seizoen, gezien het feit dat het mijn eerste seizoen was, heel goed. Ik heb vorig jaar veel gespeeld en de mensen hadden waardering voor me, voor mijn komst en daarom wil ik hard blijven werken zoals ik altijd doe”, zegt hij tegen Ajax TV.

“Ik ben met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen begonnen. In de eerste oefenwedstrijden heb ik een aantal keer gescoord. Ik wil mezelf altijd zo goed mogelijk laten zien. Spelen en profiteren van de minuten die ik mag maken. Bij het eerste heb ik tot nu nog niet gespeeld, maar daarom werk ik heel hard bij Jong Ajax en probeer ik alles goed te doen.”

Afgelopen zomer kwam Klaas Jan Huntelaar naar Ajax. En daarmee ook een concurrent voor de Colombiaan. “Hij heeft op wereldniveau gespeeld en is een icoon in Nederland. Ik probeer goede dingen van hem te leren. Hij is een goede spits en dat is goed voor mijn eigen ontwikkeling. Hij speelde bij Real Madrid, ik heb hem bewonderd bij Oranje en nu is hij hier. Ik denk dat dat heel goed is, want alle jonge jongens in deze selectie hebben wat aan hem. De meerderheid is erg jong en kan veel leren van iemand met zoveel ervaring. Hij steunt ons enorm. Natuurlijk is hij ook een concurrent voor mij, maar dat is de bedoeling. Zo blijf je scherp en 100% geven. Je kan profiteren als de kans komt.”

Hoewel Cassierra tot het eerste elftal behoort, maakt hij vooral zijn minuten in Jong Ajax. “Ik vind het prima. Zoals iedereen wil ik ook in het eerste elftal spelen. Dit seizoen heb ik de kans nog niet gehad, maar ik blijf gewoon hard werken. Ik doe het niet rustig aan, ik geef alles. Daar heb ik ook het meeste aan. In Jong Ajax gaat het nu erg goed met me. Ik wil nog meer geven, want ik weet dat ik dat kan en als de kans bij het eerste komt, wil ik die pakken. Het is een goede competitie en ik krijg de kans om daar te spelen, te scoren en mezelf te laten zien. Daar word ik elke dag beter van. Ik doe mijn best zodat ze het bij het eerste opmerken en ik denk dat het aardig lukt. Ik wil nu nog meer scoren.”