Geoffrey Castillion mocht zich zondagmiddag opmaken voor zijn debuut in het eerste van Ajax. De negentienjarige spits wordt als groot talent beschouwd door Frank de Boer. Een zware blessure van tien maanden zorgde ervoor dat de sterke spits zijn opwachting voor het eerste niet eerder kon maken. Na zijn debuut was Castillion alles behalve blij. “Ik ben er behoorlijk ziek van. Dit is geen leuk debuut”.

Een kwartier na het begin van de tweede helft stond Castillion klaar om in te vallen. Cvitanich, die eveneens een ongelukkige wedstrijd speelde, mocht gaan douchen. Veel instructies kreeg Castillion niet mee. ”Wat ik moest doen bij standaardsituaties en waar ik op moest letten. En dat ik gewoon mijn best moest doen”, vertelde de jonge spits. Castillion kon in een half uur weinig indruk maken. ”Ik moet nog meer wedstrijdritme opdoen”.

Castillion blijft hoop houden in een succesvolle carrière bij Ajax. “Of ik volgende week in de basis moet? Nee, ik hoop vaker bij de selectie te zitten en goed te spelen in Jong Ajax”. Of de titel dit jaar nog gewonnen kan worden, is Castillion ook onzeker over. “Het kampioenschap wordt nu wel heel moeilijk”