Juan Familia Castillo is nog altijd erg blij met zijn transfer naar Ajax. De multifunctionele speler werd deze zomer door Ajax gehuurd van Chelsea met een optie tot koop. “Ik ben heel erg blij om terug te zijn. Ik heb mijn familie, vrienden en jongens waarmee ik vroeger heb samengespeeld gemist. Dus ik ben blij dat ik terug ben op vertrouwd gebied”, laat hij weten aan VI.

Het contract van Castillo leek af te lopen bij Chelsea, maar vlak voor de transferperiode verlengde hij alsnog in Londen. “Je weet nooit wat er gaat gebeuren in zo’n transferperiode. Dus we hebben gesproken met elkaar en keuzes gemaakt, waarna ik heb bijgetekend bij Chelsea. Ook een grote club. Als ik dan verhuurd kan worden aan Ajax, dan is dat al helemaal mooi. Ik had een paar opties. Ik zou eigenlijk naar Juventus gaan in eerste instantie. Dat ging niet door en toen kwam Ajax gelukkig. Ik weet wat mij plannen zijn en het is nu aan mij om dat te laten zien.”

“Ajax heeft mij gehuurd met een optie tot koop, dus als ik het goed doe dan hoop ik dat ik gekocht word. In Engeland speel je in ‘Jong’ vaak tegen jongens van je eigen leeftijd. In Jong Ajax spelen we echt tegen mannen, dus dat verschil merk je wel. Vooral fysiek. Daarom is het goed voor mij om in Jong te beginnen en van daaruit langzaam op te bouwen.”

Castillo heeft duidelijke doelen voor ogen. Hij hoopt zich vooral goed te ontwikkelen én dat Ajax hem definitief inlijft. “Mijn doelen voor dit seizoen zijn om mijn verbeterpunten te versterken. Daarnaast wil ik tegen het einde van het seizoen wat meer bij het eerste betrokken zijn. Ik wil mezelf zo goed mogelijk ontwikkelen en uiteindelijk gekocht worden door Ajax, want dat zou betekenen dat ik het goed heb gedaan.”

Ryan Gravenberch verkozen tot Beste Talent in KKD