Celtic FC heeft interesse om Thulani Serero deze winter van Ajax over te nemen, zo meldt het Schotse Daily Record op basis van berichten uit Zuid-Afrika. Naast Celtic zouden ook Girondins de Bordeaux en Reading interesse hebben. Bij een mogelijke transfer naar Reading komt Serero Jaap Stam tegen die na zijn vertrek bij Jong Ajax afgelopen zomer hoofdtrainer van de Engelse club is.

Serero heeft nog een contract tot 30 juni 2017 en een vertrek zou daarom voor Ajax een laatste kans zijn om nog iets aan hem te verdienen. Volgens de Daily Record moet Serero deze winter vertrekken, desnoods worden verhuurd, anders zal zijn contract worden beëindigd.

Serero kwam in 2011 van Ajax Cape Town naar Ajax. In de seizoenen 2013-14 en 2014-15 speelde hij in totaal 40 wedstrijden voor Ajax. Vorig jaar kwam hij tot 19 wedstrijden, mede vanwege concurrentie van Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven. Afgelopen zomer besloot trainer Peter Bosz om Serero terug te zetten naar Jong Ajax omdat er in het eerste elftal geen plek voor hem was. Hij is daardoor dit jaar nog geen een keer in actie gekomen voor het eerste elftal.