Trainer Frank de Boer heeft Vaclav Cerny (foto) en Mauro Savastano opgenomen in zijn 23-koppige selectie voor het trainingskamp naar Oostenrijk. Dit heeft Ajax zojuist bekend gemaakt via haar officiële kanalen.

Voor zowel de 17-jarige aanvaller Vaclav Cerny als voor de 18-jarige verdediger Mauro Savastano is het de eerste keer dat ze met het eerste van Ajax meegaan op trainingskamp. Het afgelopen seizoen hebben ze al wel een aantal keer mogen meetrainen met het eerste van Ajax.

Naast Vaclav Cerny en Mauro Savastano is ook Donny van de Beek weer opgenomen in de selectie voor het trainingskamp. De 18-jarige middenvelder was afgelopen januari al een keer opgenomen in de selectie voor een trainingskamp van het eerste. Destijds ging het het eerste naar Qatar om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Abdelhak Nouri ging toen ook mee naar Qatar. Hij ontbreekt nu echter in de selectie, omdat hij is opgeroepen voor de laatste trainingsstage van Oranje Onder 19 in aanloop van het EK -19 (6 juli t/m 19 juli). Donny van de Beek en Jairo Riedewald kregen van Ajax geen toestemming om deel te nemen aan het EK, omdat zij zich moeten kunnen focussen op het nieuwe seizoen.

Tijdens het trainingskamp ontbreken verder nog de meeste internationals (zoals Jasper Cillessen, Arek Milik en  Viktor Fischer). Zij krijgen nu nog rust en zullen later aansluiten.

Maandagochtend zal Ajax vertrekken richting Oostenrijk. Hier zal de selectie 6 dagen verblijven. Volgende week zaterdag wordt het trainingskamp afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou.

De volledige selectie voor het trainingskamp naar Oostenrijk:

Ricardo van Rhijn
Mike van der Hoorn
John Heitinga
Riechedly Bazoer
Daley Sinkgraven
Davy Klaassen
Ricardo Kishna
Nemanja Gudelj
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Andre Onana
Thulani Serero
Nick Viergever
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Mickey van der Hart
Mauro Savastano
Donny van de Beek
Robert Muric
Queensy Menig
Vaclav Cerny
Ajax nieuws Ajax1.nl Oostenrijk