Vaclav Cerny heeft Ajax na zes jaar definitief verlaten. De Tsjech vervolgt zijn carrière bij FC Utrecht. “Ik ben een hele lange tijd geblesseerd geweest. En ik ben op zich wel goed terug gekomen, maar zoals iedereen weet draait ons eerste elftal zo goed. Dan is het lastig om je plekje terug te vinden en te krijgen. Ik moest genoegen nemen met wedstrijden in Jong en ik vind dat ik op mijn 21e klaar ben voor een volgende stap. Als dat hier niet kon, dan moesten we naar iets anders zoeken. Ik ben super blij dat ik mezelf nu op het hoogste niveau kan gaan bewijzen”, vertelt de aanvaller aan Ajax TV.

Gemixte gevoelens

“Ik ga de club met gemixte gevoelens verlaten”, vervolgt hij. “Ik wilde hier natuurlijk doorbreken en dat is helaas niet gelukt. Ik zat al een paar jaar tegen het eerste aan, maar het voelt niet alsof ik écht ben doorgebroken. Dat is iets wat ik wel heel graag wilde bereiken. Op een gegeven moment moet je dan de keuze gaan maken en ik denk dat dit het juiste moment is voor een vervolgstap.”

Ondanks dat zijn échte doorbraak er nooit kwam, blijft Cerny van Ajax houden. “Ajax heeft absoluut een plek in mijn hart. Dat zal altijd zo blijven. Het zou ook gek zijn als dat niet zo was. Ik speelde hier zo’n lange tijd. Ik blijf altijd aan Ajax denken.”

Cerny definitief naar FC Utrecht