Vaclav Cerny trainde deze week voor het eerst weer op het veld. De jonge aanvaller trainde met Jong Ajax mee en maakt zijn laatste stappen in zijn revalidatie. “De afgelopen 7 weken trainde ik al op het veld, maar sinds maandag train ik met Jong Ajax mee. Heerlijk vind ik dat. Echt bizar! Ik moet nog wat stappen maken voordat ik ook kan aansluiten bij het eerste, maar het begin is er zeker. Soms sta ik op het veld tussen trapvorm en positiespel en denk ik ‘JA! Ik ben er weer!’”, citeert Ajax.nl de Tsjech.

Donderdag liet Cerny via Instagram weten dat hij zijn oude nummer ‘terug had gegeven’ aan Daley Blind. Een mooi gebaar van het talent, die het zelf ook als een nieuwe start voelt. “Klopt. Toen bekend werd dat Daley Blind zou terugkeren naar Ajax heb ik het er met mensen binnen de club over gehad. Even later belde Daley me op. We kletsten wat over mijn herstel, waarna Daley me de situatie voorlegde. Hij wilde graag weer met nummer 17 spelen, zijn oude rugnummer.”

“Dat deze situatie zich voordeed, voelde als een teken. Een symbool”, vervolgt hij. “Ik gun Daley zijn nummer en mezelf een frisse start. En die ga ik maken met rugnummer 32: het nummer waarmee ik in 2015 mijn debuut maakte. Alsof de cirkel weer rond is. Ik heb weer dat gevoel van opnieuw debuteren, zoals drie jaar geleden. Ik kan niet wachten om weer in de ArenA te staan met m’n nieuwe – of nou ja, oude – rugnummer.”

Cerny staat rugnummer af aan Blind