Update 17:38: Kasper Dolberg zal vanavond toch geen minuten maken, zo meldt Ajax. De spits heeft last van een kwetsuur aan zijn knieholte.

Eindelijk komen er goede berichten uit de ziekenboeg van Ajax. Nadat eerder al gemeld werd dat Kasper Dolberg maandagavond zijn rentree zou gaan maken bij Jong Ajax, mag nu ook Vaclav Cerny zich melden op De Toekomst.

Cerny was bijna een jaar uit de roulatie, nadat hij vorig seizoen in de KNVB-bekerwedstrijd tegen De Dijk (1-4) een zware blessure aan zijn kruisband opliep. Trainer Ten Hag is blij met de terugkeer van het tweetal, zo zegt hij op de website van Ajax. “Ik ben heel blij voor beide jongens, want ze hebben lang niet gespeeld. Vaclav heel lang niet, bij Kasper had het er een paar keer de schijn van dat hij terug zou komen.”

“Het is ontzettend goed voor beide spelers dat ze gaan terugkeren, maar dit geldt ook voor het team. Na alle teleurstelling en frustraties gaan ze nu echt een vervolgstap in hun herstel zetten. Hier kijken ze echt naar uit! Ze hebben de ervaring van een echte wedstrijd spelen ook nodig.”

Jong Ajax neemt het maandag op tegen Helmond Sport. Voor twee andere langdurig geblesseerde Daley Sinkgraven en Joël Veltman komen speelminuten voorlopig nog te vroeg en ook Hassane Bandé hoeft nog niet aan een terugkeer binnen de lijnen te denken.

Dolberg speelt maandag bij Jong Ajax, rentree nabij