Vaclav Cerny speelde maandagavond 45 minuten mee met Jong Ajax tegen Helmond Sport (2-0). De talentvolle aanvaller lag er zo’n elf maanden uit met een knieblessure, maar mocht na hard werken nu eindelijk weer op het veld staan. “Wat is er mooier dan na elf maanden weer te kunnen voetballen. Ik werd maandag heerlijk wakker. Het was heel zwaar de afgelopen maanden, maar dat zal iedereen zeggen die er zo lang uitligt. Uiteindelijk doe je het allemaal hiervoor. Ik ben hartstikke blij met dit moment”, vertelt een zichtbaar vrolijke Cerny in gesprek met AT5.

Genieten

“Direct na de operatie zit je al met een gevoel dat je weer wilt, maar dan moet je eigenlijk nog zeven tot acht maanden werken aan je herstel”, vervolgt hij. “Je weet dat je direct na de operatie nog niet oké bent. Dat je je knie sterker moet maken. Nu was het gelukkig weer zover. Ik kwam met een topgevoel op de club aan. Ik mocht weer op het veld staan en voetballen. Ik zeg het nogmaals, maar zo simpel is het eigenlijk. Veel mensen hier op de club wisten natuurlijk dat ik weer ging spelen, dat was mooi en maakt het nog mooier. Ook mijn familie was er weer. Ik wilde er van genieten en dat heb ik 100% gedaan.”

Opbouwen

Wanneer de Tsjech weer in het eerste te zien is laat hij voor nu in het midden. De aanvaller wil verder gaan opbouwen nu en blijft vooral ook geduldig. “Mij maakt het nu niet uit waar ik nu speel. Het is prachtig dat ik weer op het veld mag staan. Mijn knie voelde heel goed tijdens de wedstrijd en ook nu na de wedstrijd voelt mijn knie goed. Elke week gaan we kijken wat het beste is en opbouwen. Ik zie het wel. Ik moet eerst ervoor zorgen dat ik het kan en dat ik de kwaliteiten er voor heb. Ik moet mijn voeten laten spreken. Als het komt dan komt het en als ik er lang voor moet wachten dan wacht ik er lang voor. Ik moet gewoon elke dag ervoor gaan.”

 

Ajax schrijft 15-jarige talenten in voor Youth League