Dinsdag kwamen er wederom een hoop Ajacieden in actie. Naast de internationals speelden Ajax O16 (tegen HSV O16) en Ajax O19/Jong Ajax (tegen Almere City) een oefenwedstrijd.

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny kwam dinsdagmiddag in actie voor Tsjechië O21. De 19-jarige aanvaller wist al na acht minuten het net te vinden tegen de Wit-Russen, die in de 93e minuut nog gelijk zouden maken.

Ajax O16
Ajax O16 speelde dinsdag een oefenwedstrijd tegen HSV O16. De Ajacieden lieten na Arsenal, Duisburg en USA O16 ook geen spaan heel van de ploeg uit Hamburg. Ajax won met 6-1. Naci Unuvar (2), Dillon Hoogewerf (2), Ibrahim El Kadiri en Max de Waal waren trefzeker voor de ploeg van Nordin Wooter.

Opstelling Ajax O16:
Dieker; Bonnah, Hoever, Aksit, Scholten; Unuvar, Beelen, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.

Ajax O19/Jong Ajax
Een mix van spelers uit Ajax O19 en Jong Ajax heeft dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Almere City. De Amsterdammers wonnen met 3-0 (2x Reda Boultam en 1x Abdallah Aberkane), maar het beste nieuws kwam van het adres van Kaj Sierhuis. Ajax Showtime weet te melden dat de 19-jarige spits zijn rentree wist te maken in de oefenwedstrijd. Sierhuis kampte lange tijd met knie- en schouderklachten, waardoor hij onder andere het einde van het vorige seizoen moest missen.

Opstelling Ajax O19/Jong Ajax:
Van Bladeren; Sanniez, Struijk, Botman, Bakboord; Ekkelenkamp, Boultam, Pasquali; De la Vega, Sierhuis, Kaars.

Nederland O21
Met Frenkie de Jong in de basis heeft Nederland O21 vanavond met 2-0 verloren van Schotland O21. De Ajax-middenvelder speelde de hele wedstrijd.