Het is voor Vaclav Cerny een bijzonder seizoen. De Tsjech switcht dit seizoen tussen Ajax A1, Jong Ajax en Ajax 1. Dinsdagmiddag sluit hij weer even aan bij Ajax A1, voor het Youth League-duel met Sevilla: “Dat ik vandaag bij de selectie van de A1 zit is weer een mooie afwisseling. Hopelijk kan ik het verschil maken”, schrijft Cerny in zijn blog op de website van Ajax.

Al baalt de aanvaller wel een beetje dat hij niet vaker bij Ajax 1 zit: “Ik focus mij nu op de trainingen en de wedstrijden van Jong Ajax en hoop dat ik met Ajax 1 mag meetrainen. Ik vind het natuurlijk wel jammer dat ik na het trainingskamp in Turkije niet meer in Ajax 1 heb gespeeld.”

Bij Jong Ajax krijgt Cerny echter wel veel speeltijd en daar gaat het goed, de beloften wonnen onlangs vier wedstrijden op rij, al werd die reeks afgelopen weekend door FC Eindhoven beëindigd. Vooral het werken met Jaap Stam bevalt Cerny goed: “Er is nu een hele goede sfeer in het team. Zelf ben ik tactisch sterker geworden. Elke dag praat ik even met de trainers en dan vooral met Jaap Stam. Hij is echt heel belangrijk voor mij.”

Ook is de Tsjech enthousiast over zijn nieuwe teamgenoot, Frenkie de Jong: “We weten elkaar goed te vinden  en we gunnen het elkaar. Dat was al te zien in onze eerste wedstrijd samen.” Jong Ajax lijkt steeds beter te draaien en stond lange tijd aan kop in de derde periodetitel: “Wij zijn met Jong Ajax onderweg om onze ambities waar te maken, namelijk  in de top vijf komen. Dat wilden we de eerste helft van de competitie al, maar dat lukte toen niet. Maar we worden alsmaar sterker.”