© Proshots

Vaclav Cerny kan zich eindelijk weer richten op het voetbal. De aanvaller stond enige tijd langs de kant met een blessure, maar staat te popelen om weer mee te spelen met het eerste of Jong Ajax. Ajax is voorzichtig met de jonge Tsjech, maar het liefst zou hij dit weekend al in actie komen. “Ik heb aangegeven dat ik dit weekeinde graag wil spelen. Bij het eerste elftal, of bij Jong Ajax. Dat maakt me nu niet uit. Ik wil gewoon weer op het veld staan”, laat hij weten aan Ajax Life.

“Ik heb vier of vijf conditionele tests gedaan, en voel me weer helemaal fit. Ik kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar wel invallen. Graag zelfs. Het is moeilijk om geduldig te blijven. Ik ben niet eerder vijf of zes weken uitgeschakeld geweest.”

Cerny kwam in de topper tegen PSV voor het laatst in actie voor Ajax. Het talent verving de geblesseerd geraakte Amin Younes en moest vervolgens zelf ook het speelveld met een blessure verlaten. “Ik had toen al te veel last van mijn rug en eigenlijk had ik helemaal niet moeten spelen. Ik was niet vrij in mijn acties, dacht steeds na of ik wel vol moest gaan sprinten. Dat was niet goed. Ik heb nu nergens last meer van en hoop dus snel mijn rentree te maken.”