© Proshots

Vaclav Cerny baalt ervan dat hij juist de afgelopen maand geblesseerd langs de kant stond. Door de afwezigheid van Bertrand Traoré (Afrika Cup), de blessure van Pelle Clement, de (mindere) vorm van Amin Younes en inmiddels ook het vertrek van Anwar El Ghazi was er een hele lage bezetting op de flanken. “Ik baal er heel erg van. Dit was de kans om mezelf te laten zien. Om nog meer minuten te kunnen maken in het eerste of om mezelf misschien wel in de basis te spelen. Het is lastig, maar ik ben blij dat ik nu weer fit ben*”, laat hij weten in Ajax TV Kick Off.

“Ik ben vooral blij dat ik nu weer pijnvrij kan spelen. Want ik had de laatste tijd heel erg veel last van m’n onderrug. Nu wil ik me gewoon weer laten zien aan de trainers”, vervolgt het Tsjechische talent, die zijn ‘concurrent’ Justin Kluivert het erg goed zag doen. “Hij deed het heel erg goed. Hij maakte zijn debuut, heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd gespeeld in de ArenA en speelde bovendien erg goed. Ik gun het hem heel erg dat hij zo door blijft gaan. Ik heb er een concurrent bij, maar zo hoort het bij Ajax.

Cerny wil zich nu weer gaan laten zien en hoopt zich snel in de basis te kunnen spelen. “Uiteindelijk wil ik een basisspeler van Ajax worden. Voor dit seizoen wil ik vooral weer belangrijk worden in het eerste. Na een mindere eerste seizoenshelft wil ik nu weer meer minuten gaan maken in het eerste. Het zou leuk zijn als ik ook nog belangrijk kan worden met goals en assists, maar het allerbelangrijkste is dat we met z’n allen kampioen worden. Dat wil ik heel graag dit seizoen.”

*Gisteravond viel Cerny na een harde overtreding uit met een blessure. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Later deze week meer nieuws…