© Proshots

Vaclav Cerny was gisteravond de absolute uitblinker bij Jong Ajax. Het Tsjechische talent scoorde drie keer in de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De beloften wonnen het duel met 5-2. De aanvaller laat op de website van Ajax weten blij te zijn met zijn eerste hattrick. “Dit had ik echt nodig. Een goed resultaat, maar voor mezelf ook mooi. Mijn eerste hattrick voor Ajax, die telt.”

“Ik heb altijd goals en assists nodig, maar nu extra. Ik zit momenteel niet helemaal lekker in mijn vel. Dit zou wel eens een goede impuls kunnen zijn”, vervolgt Cerny, die vrijdag antwoord leek te geven op de persconferentie van trainer Peter Bosz voorafgaand aan Ajax-Willem II. De hoofdtrainer liet weten onder de indruk te zijn van de talenten, waaronder Cerny, maar ook dat ze nog geduld moesten hebben. Ook gaf hij aan dat er talenten zijn de vluchten en vechten, degene die vechten gaan het volgens Bosz halen. “Ik denk dat ik het antwoord wel heb gegeven. Eerlijk gezegd had ik dit niet gelezen of gehoord. Jij bent de eerste die het mij vertelt. Daarom is het misschien nog wel mooier, ondanks dat ik het niet wist, dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld.”

“Natuurlijk zit ik liever bij Ajax 1, dat is duidelijk. Maar als dat niet kan, wil ik mezelf bij Jong laten zien. Als ik positief kijk, heb ik negentig minuten gespeeld op een goed niveau als de Jupiler League. Het is opnieuw gelukt mezelf te laten zien. Daarmee wil ik de trainers tonen dat ik in Ajax 1 wil spelen”, besluit hij.