Sunday Mirror weet te melden dat Chelsea zijn zinnen heeft gezet op twee spelers van Ajax. Het zou hierbij gaan om Christian Eriksen en Gregory van der Wiel. Volgens het Engelse tabloid was er afgelopen donderdag al een delegatie van de Londense club in Amsterdam voor de eerste, oriënterende gesprekken.  

Van der Wiel lijkt een transfer naar Chelsea wel te zien zitten. Afgelopen zomer leek de 23-jarige rechtsback onderweg naar Bayern München, maar de transfer ketste destijds af op de te hoge vraagprijs van Ajax. Ook nu heeft de Beierse club nog interesse in Van der Wiel, maar de speler in kwestie zelf zou liever de overstap maken naar de Premier League dan naar de Duitse Bundesliga.  

Ook Christian Eriksen zou dus een ‘target’ zijn van het speeltje van Abramovich. De Engelse pers betwijfelt echter of de talentvolle middenvelder de stap naar Engeland al durft te maken. Niet zo lang geleden gaf de jonge Deen nog aan dat het onverstandig zou zijn nu al weg te gaan bij Ajax en dat hij dan ook nog wel even in Amsterdam wil blijven.