De kans dat Gregory van der Wiel nog jaren bij Ajax speelt wordt steeds kleiner. Na AC Milan, Manchester United, Manchester City en Barcelona heeft nu ook Chelsea interesse in de Ajax-back.

Althans, dat meldt Mirror Football. Eerder werd al bekend dat Barcelona in Van der Wiel eventueel de opvolger van de mogelijk vertrekkende Dani Alves ziet. Ook AC Milan en beide clubs uit Manchester zouden interesse hebben in de Oranje-international, waar nu dus ook Chelsea zich bijvoegt.

Volgens de Engelse krant zou de strijd vooral gaan tussen AC Milan en Chelsea. Van der Wiel wordt in het sportkatern van de Engelse krant beschreven als één van de best backs in Europa. Tijdens het WK van afgelopen zomer zou hij zich definitief in de kijker van de Europese elite hebben gespeeld.

Van der Wiel is bezig aan zijn vijfde seizoen in Amsterdamse dienst. Het is zijn derde seizoen als vaste waarde. Hij debuteerde als centrumverdediger maar werd al snel de vaste rechtsback. In 98 competitiewedstrijden maakte Van der Wiel bovendien negen doelpunten.

Teskt: Goal.com                        Foto: afdb.nl – Oscar