Chelsea volgt nauwlettend de verrichtingen van Ajacied Gregory van der Wiel (23). De rechtsback wordt in Londen gezien als de ideale opvolger van Paulo Ferreira en José Bosingwa. Ondertussen lijkt Bayern München af te haken.

Lang leek de Beierse grootmacht de nieuwe werkgever van de Oranje-international te worden. Tijdens het WK was een akkoord nabij, maar ketste een overgang alsnog af. Ondanks hernieuwde belangstelling uit Duitsland, meldt The Guardian dat de Duitsers inmiddels zijn afgehaakt. Chelsea zou daarentegen wel zeer geïnteresseerd zijn.

Volgens de Engelse kwaliteitskrant heeft Chelsea, dat de voorbije transferperiode al met tientallen miljoenen smeet voor Fernando Torres en David Luiz, ruim tien miljoen euro over voor de Nederlander.

Ondertussen vertelt Van der Wiel aan Fifa.com dat hij wel toe is aan een frisse wind. ‘Ik ben nooit lang buiten Amsterdam geweest en weet niet hoe het er elders aan toe gaat. Het zou een enorme uitdaging zijn om ergens anders aan de slag te gaan. Ik wil prijzen winnen, mezelf blijven ontwikkelen en op het hoogste niveau spelen.’

Tekst: VI