Christian Eriksen gaf onlangs aan nog minimaal één seizoen bij Ajax te zullen blijven alvorens de overstap te zullen maken naar een topclub in het buitenland. Toch weerhoudt dit Chelsea er niet van om haar interesse in de middenvelder van Ajax extra kracht bij te zetten.

Dat er meerdere grote clubs uit het buitenland geïnteresseerd zijn in Eriksen is al langer bekend en het is ook een publiek geheim dat Chelsea één van de clubs met belangstelling is. De jonge Deen heeft zelf aangegeven dat het voor zijn ontwikkeling het beste is om nog in Amsterdam te blijven voetballen, maar de Londense club is desondanks druk bezig met het scouten van de jonge Deen.

Al meerdere malen zater er scouts in de Arena op de tribune de verrichtingen van Eriksen te bekijken, nu zal Chelsea ook een scout naar het EK voor spelers onder 21 jaar sturen om daar de Ajacied het gehele toernooi gade te slaan. Mocht Chelsea daadwerkelijk over willen gaan op het uitbrengen van een bod, dan zal het waarschijnlijk aardig in de buidel moeten tasten. Eriksen heeft bij Ajax een contract dat nog tot medio 2014 doorloopt. Hierdoor kan Ajax een hoge transferprijs verlangen voor zijn speler, al lijkt geld nooit een probleem voor de club van Roman Abramovich.

Foto door: Afdb.nl-Oscar