Christian Eriksen staat in de belangstelling van diverse clubs. Ook Chelsea bekeek de jonge Deen van Ajax al eens, maar testte hem af. Dat vertelt de vader van de Deen, Thomas Eriksen.

Eriksen liep tot twee keer toe stage bij Chelsea. Een contract leverde hem dit niet op. “Chelsea dacht dat hij te zwak was en niet zo geweldig goed”, zegt de vader van Eriksen in The Daily Mail. “Ze wilden hem een derde stage laten afleggen, maar ik heb nee gezegd. Ze hadden tijd voldoende om de knoop door te hakken.”

Balen doet Eriksen niet. “Wij vonden het goed. Het was niet de juiste plaats voor hem. De Engelse mentaliteit werkt niet. De manier van omgaan met jonge spelers is kil. Als één speler de stap naar het eerste elftal kan maken zijn ze blij. Clubs in Engeland zijn heel onverschillig.”

Eriksen wordt momenteel scherp in de gaten gehouden door onder meer Liverpool. De Deen, pas negentien jaar oud, maakte al elf keer zijn opwachting in het Deense nationale team. Daarnaast is hij een vaste waarde bij Ajax.

Tekst: Voetbalprimeur