De transfermarkt is nog vier dagen open en fans van Liverpool leven tussen hoop en vrees. Niet alleen is hun club er nog altijd niet in geslaagd Luis Suarez te strikken, maar daarbij dreigt ook nog eens het vertrek van clubtopscorer Fernando Torres.

Liverpool heeft donderdag een bod van bijna 38 miljoen euro ontvangen van Chelsea. De club uit Londen wil Torres overnemen, maar de Fenway Sports Groep – de nieuwe eigenaar van Liverpool – weigert hem te laten gaan. ‘Chelsea heeft een bod gedaan op Fernando, maar dat is afgewezen. De speler is niet te koop’, aldus een woordvoerder van Liverpool tegen The Guardian.

De 26-jarige Spanjaard heeft in Liverpool nog een verbintenis tot medio 2013, maar heeft daarin afgelopen zomer laten opnemen dat hij voor ruim 53 miljoen euro mag vertrekken. Torres heeft echter al veelvuldig laten weten dat hij ambitieus is en Champions League wil spelen. Dit seizoen kwam de club niet uit in het kampioenenbal en ook voor komende jaargang dreigt afwezigheid.

Liverpool heeft namelijk twaalf verliespunten meer dan de huidige nummer vier in de Premier League, Chelsea. De FSG wil de club dan ook een kwaliteitsinjectie geven en is al enkele weken bezig met de komst van Luis Suarez. Maar Liverpool en Ajax liggen mijlenver uit elkaar. De huidige werkgever van Suarez verlangt dertig miljoen euro, terwijl Liverpool in eerste instantie de helft bood.

De komende dagen lijken de onderhandelingen door te gaan. ‘We blijven standvastig, we weten wat we willen’, vertelde Ajax-trainer Frank de Boer eerder deze week, hetzelfde als hij aan zijn aanvaller had medegedeeld. ‘Als Luis hier nog een half jaar langer blijft, hebben we meer tijd om ons voor te bereiden op zijn vertrek. Je haalt niet zomaar iemand binnen die 25 goals maakt.’

De Boer meldde tevens dat tot 29 januari een club de tijd heeft om de gevraagde prijs op tafel te leggen. ‘Daarna komt er elke dag vijf miljoen euro bij’, grapte de oefenmeester, die hoopt dat het (voorlopige) afketsen van de overgang van de Uruguayaan naar Liverpool geen onrust zal veroorzaken in de selectie van Ajax. 

Bron: VI