© Proshots

Matthijs de Ligt heeft het momenteel duidelijk moeilijk in Italië. De media bejubelden de Juventus-verdediger nog na de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid, maar dezelfde De Ligt kreeg er ook flink van langs na het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Sassuolo. Dinsdag ontving De Ligt echter steun van zijn ploeggenoot.

Complimenten

Zijn teamgenoot Giorgio Chiellini prees ‘de slimme De Ligt’ namelijk voor de manier waarop hij zich aanpast. “Ik spreek elke dag met Matthijs. Hij wil leren, is slim en pakt zaken heel snel op.” Chiellini heeft vooral respect voor de leeftijd waarop De Ligt dat doet. “Hij is geboren in 1999 en is door mijn blessure sneller ‘gekatapulteerd’ in onze speelstijl”, aldus Chiellini.

Kopa Trophy

Ondanks dat De Ligt een mindere periode in zijn elftal doormaakt, blijft het prijzen regenen voor hem. Maandagavond won hij namelijk de Kopa Trophy: de Ballon d’Or voor spelers onder de 21 jaar. Hij volgde daarmee Kylian Mbappe op en liet Jadon Sancho en Joao Felix achter zich. ”Ik wil Ajax bedanken, de club waar ik begonnen ben en die me veel gegeven heeft”, zei De Ligt in zijn speech nadat hij de prijs in ontvangst nam.