Volgens de Deense sportsite sporten.dk gaat de nieuwe aanwinst van Ajax, Christian Poulsen, acht ton verdienen in Amsterdam. Bovenop dat salaris kan hij met bonussen nog eens 250.000 euro extra verdienen.

De bonus die hij zou krijgen indien Ajax voor de 32e keer kampioen zal worden is een ton. De resterende 150.000 euro zal afhangen van het winnen van de beker of ver komen in de Champions League. Het is volgens Poulsen zelf de laatste buitenlandse club waar hij speelt voordat hij terugkeert naar Denemarken en dan hoogstwaarschijnlijk bij zijn oude club FC Kopenhagen. Poulsen, oud-speler van clubs als Juventus en Liverpool, zegt het zelf niet voor het geld te doen, maar hij wil nog graag prijzen pakken bij een club waar dat mogelijk is.

Poulsen zal snel aansluiten bij de selectie, maar de wedstrijd van komende zaterdag tegen NAC zal hoogstwaarschijnlijk te vroeg komen.

Update: De transfer van Christian Poulsen is afgerond, dat meldde Ajax donderdag op haar website. De Deense routinier zal de komende twee seizoenen uitkomen voor de Amsterdammers.

Foto: VI Images