Christian Poulsen verlengt zijn contract niet en dus verlaat hij Ajax na twee seizoenen. Frank de Boer wilde de routinier graag langer in Amsterdam zien, maar de Deen heeft laten weten geen nieuwe verbintenis te tekenen.  “Het was een erg moeilijke beslissing. Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd”, laat Poulsen weten op de website van Ajax.

De middenvelder heeft enkele weken moet nadenken over het vervolg van zijn carrière. “Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart”, vervolgt hij. “Ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap.” Poulsen weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Of hij volledig stopt met voetballen is hij ook nog niet over uit.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bewondert Poulsen’s winnaarsmentaliteit. “Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee. Als Ajax hem nodig had dan stond hij er.” De Deen speelde het afgelopen seizoen 42 wedstrijden. “We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven. Gisteren heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas.”

De 34-jarige Poulsen kwam in 2012 transfervrij naar Ajax. Daarvoor speelde hij onder meer bij Thonon Gaillard, Liverpool, Juventus, Sevilla, Schalke 04 en FC Kopenhagen. Hij werd twee keer landskampioen en won één keer de Johan Cruijff Schaal. Ajax neemt aankomende zaterdag, na de wedstrijd tussen Ajax en NEC, afscheid van Poulsen.