Frank de Boer liet eerder doorschemeren dat wanneer Ajax nog voor de laatste speelronde kampioen zou worden, dat Kenneth Vermeer misschien de resterende duels op doel mag staan. Zondagmiddag werd Ajax kampioen en heeft nu nog één wedstrijd te spelen: thuis tegen nummer zeventien, NEC. Toch wil Jasper Cillessen graag keepen tegen zijn oude club. “Natuurlijk hoop ik dat NEC niet degradeert”, zegt Cillessen in gesprek met NUSport.

“Het houdt me ook bezig. Ik ben blij dat Roda JC ook verloren heeft waardoor NEC niet helemaal onderaan staat”, vervolgt de doelman die in Nijmegen werd opgeleid. “Maar als ik zaterdag moet keepen ga ik er wel alles aan doen om die wedstrijd te winnen, al zal NEC daar niet blij mee zijn.”

Ajax sleepte zondagmiddag de titel binnen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Heracles. Het was een vrij saaie wedstrijd zonder Amsterdamse franje. Misschien is dit ook wel tekenend voor het seizoen, waarin Ajax geregeld kritiek kreeg op het vertoonde spel. “Ja, misschien is dat wel zo. Maar op de momenten dat we het dit seizoen moesten laten zien, hebben we dat wel gedaan. In Almelo hebben we ook weer een resultaat geboekt. Helaas is het niet echt gelukt om revanche te nemen voor de 5-1 nederlaag van vorige week in de bekerfinale tegen PEC Zwolle, maar de schaal vergoedt veel.”

Niet alleen Ajax had aan een gelijkspel genoeg, ook Heracles verzekerde zich van lijfsbehoud met een punt. Het laatste kwartier leken beide ploegen niet echt meer te willen en konden de bal minutenlang achterin rondspelen zonder dat de verdedigers afgejaagd werden. Cillessen had dit pas laat door. “Vijf minuten voor tijd zag ik het. Ik lette steeds op, voor het geval Heracles de lange bal zou spelen. Pas toen ik zag dat ze bij Heracles de bal achterin door elkaars benen speelden wist ik dat het wel klaar was.” Cillessen had liever gewonnen, maar klaagt verder niet. “Soms moet je gewoon doen wat nodig is. Ik kan me herinneren dat PSV ook ooit zo kampioen werd, bij FC Groningen.”