Het Nederlands elftal kan morgen in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië geen beroep doen op Jasper Cillessen. De keeper van Ajax liet zich zondagavond behandelen aan de rugblessure die hij zaterdag opliep tijdens de warming-up voor het duel met Kazachstan, maar bleek niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen de reeds geplaatste Tsjechische ploeg.

Bondscoach Danny Blind besloot Cillessen te vervangen door oud-Ajacied Maarten Stekelenburg, die in oktober 2012 zijn laatste interland voor het Nederlands elftal (4-1 winst in Roemenië) speelde. Momenteel komt Stekelenburg uit voor de middenmoter in de Premier League, Southampton waar Ronald Koeman zijn trainer is.

Zaterdagavond werd oud-Ajacied Kenneth Vermeer al opgeroepen als vervanger voor Tim Krul, die een gescheurde kruisband opliep in de wedstrijd tegen Kazachstan en hierdoor de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Waarschijnlijk staat Jeroen Zoet van PSV morgen in de basis van het Nederlands elftal, hij verdedigde in de slotfase van het duel met Kazachstan ook al het doel van Oranje.

De kansen van Oranje op een play-off ticket zijn na de overwinning van Turkije op Tsjechië zeer klein. Alleen als Nederland morgen wint van Tsjechië en bij een overwinning van IJsland op Turkije kan Oranje zich nog plaatsen.

UPDATE 17:30 uur: Cillessen

Nader onderzoek bij Ajax heeft maandag uitgewezen dat Jasper Cillessen kampt met een blessure aan zijn buikspier (links). Ajax.nl meldt dat later deze week wordt besloten of hij zaterdag inzetbaar is in het uitduel met Heracles.