Jasper Cillessen is erg blij dat Ajax zich heeft gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Ajax behaalde de plaatsing door het tweeluik met FK Baumit Jablonec te overleven. In Tsjechië was een 0-0 gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de loting die morgenmiddag zal plaatsvinden. De doelman van Ajax had een groot aandeel in de kwalificatie door een aantal goede reddingen.

Cillessen heeft een goed gevoel overgehouden aan de strafschop die Ajax tegen kreeg. “Ik zat er niet aan. Maar ik denk dat ik hem wel zou hebben gehad als die bal net binnen de paal was beland. Dat geeft een lekker gevoel. Dit is geen persoonlijk succes, want dan moet je hem echt zelf pakken. Maar het was een mooi moment.”

“Zij gaven meer druk op ons. Zij moesten echt komen, maar wij hadden moeten scoren. Zowel in de eerste als in de tweede helft. Dan weet je dat je die wedstrijd kunt beslissen, maar dat lukte niet. We hebben wat nieuwe jongens en we zijn een jonge ploeg. Dat mag geen excuus zijn hoor, maar we zijn nog zoekende. Maar we geven niets weg,” analyseert de keeper uit Groesbeek.

Over de interesse uit Manchester is Cillessen duidelijk. “Ik heb nog steeds niets gehoord van mijn zaakwaarnemers, dus ik blijf hier nog steeds. Ik zie het wel. Ik ben nu met deze wedstrijd bezig, morgen zijn we weer met ADO Den Haag bezig. Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin, dus ga niet zomaar weg. We gaan in elk geval met een heerlijk gevoel terug naar huis.” Ajax nieuws Ajax1.nl