Jasper Cillessen heeft na afloop van het duel tegen FC Twente geïrriteerd gereageerd op de vragen over zijn ‘penaltyprobleem’. Ajax speelde 2-2 gelijk in de Grolsch Veste door een goal van Viktor Fischer en een strafschop van Nemanja Gudelj. Ook Twente-speler Ziyech benutte een penalty door een ‘panenka’. FOX Sports stelde de keeper van het Nederlands elftal enkele vragen over de wedstrijd in de Grolsch Veste. “Dit was heel onnodig. Je geeft twee doelpunten weg. We beginnen zelf heel slap. Waar dat aan ligt weet ik niet, maar het mag niet gebeuren,” analyseerde Cillessen bondig.

Toine van Peperstraten kreeg voor hem een verrassend antwoord op de vraag over de benutte strafschop van Hakim Ziyech. “Hoezo, hoe bedoel je? Het is makkelijk om het daar weer over te hebben. Ik hoor net een collega van jou zeggen dat je een keeper niet kunt afrekenen op een penalty en jij doet dat nu wel, dat vind ik een beetje makkelijk. Zo laat je het wel overkomen. Natuurlijk baal ik er verschrikkelijk van dat hij erin gaat, maar we kunnen er wel over door zeiken, maar daar heb ik geen zin in. Ik ben er wel een beetje klaar mee.”

Cillessen is wel positief gestemd over de veerkracht die Ajax toonde. “Ik ben trots op de veerkracht die we tonen. We kunnen ook nog de 3-2 maken maar dat lukt niet, dat is zuur. Donderdag moeten we beter starten en het niveau van de tweede helft langer vasthouden. De trainer is in de rust inderdaad tekeer gegaan en dat gaat hij morgen ook weer doen,” aldus de keeper uit Groesbeek. Ajax nieuws Ajax1.nl