Jasper Cillessen, één van de meest talentvolle Nederlandse keepers, zal morgenavond starten in de basis tegen AZ. De doelman klaagt niet over zijn rol als tweede keeper, maar desalniettemin hoopt de ex-NECer dat hij in de toekomst Vermeer van zijn troon mag afstoten. ”Zo lang Kenneth presteert, moet ik rustig afwachten”

”Ik heb veel zin in de wedstrijd tegen AZ”, zegt hij tegenover Ajax.nl. ”Uiteraard merk ik aan de spelersgroep dat veel jongens naar de winterstop uitkijken, maar voor mij is morgenavond weer een geweldige kans om te laten zien wat ik kan.En ik ben ook een stuk volwassener geworden. Hopelijk zie je dat morgen ook terug in het veld.”

Cillessen wil het vertrouwen van De Boer graag terugbetalen. De doelman was namelijk niet tevreden over zijn eerdere prestaties tegen Roda JC, waarbij hij twee doelpunten moest incasseren. ”Natuurlijk was ik tevreden dat we een ronde verder gingen, maar ik was absoluut niet tevreden over mijn eigen spel. Ik merkte die avond wat het verschil tussen NEC en Ajax is. Bij Ajax krijg je per wedstrijd 2 á 3 ballen en die moet je allemaal pakken. Ik moet gewoon netjes op mijn beurt wachten en het de trainer zo moeilijk mogelijk maken. Zo lang Kenneth presteert, moet ik rustig afwachten. Geduld is een schone zaak. Ook in Amsterdam.”