Ajax kreeg donderdagavond in de slotminuut van de wedstrijd een tegendoelpunt om de oren en verloor zodoende met 1-0 van Fenerbahçe. Jasper Cillessen moest in de eerste helft al meerdere keren reddend optreden. In een mindere fase van Ajax in de eerste helft bracht de doelman zelfs drie keer achter elkaar knap redding. “Gelukkig was het toen geen goal. Dan zit je lekker in de wedstrijd. Dan heb je het gevoel ‘dit wordt een mooie wedstrijd’. Dan is het extra zuur dat je op zo’n manier een goal tegen krijgt. Ik kon ook niet geloven dat de bal erin zat. Maar het gebeurd wel dat maakt het extra zuur, vooral gezien het tijdstip in de wedstrijd,” laat Cillessen aan FOX Sports weten.

De doelman van Ajax liep ruim een week geleden een spierblessure op bij het Nederlands elftal. Nadat hij de wedstrijd tegen Heracles aan zich voorbij moest laten gaan, was hij donderdag weer fit genoeg om het doel van Ajax te verdedigen. “Ik ben fit genoeg om te spelen. Het is een kleine tien dagen geleden en er zit natuurlijk nog wel wat, maar ik ben fysiek fit genoeg om te spelen. Dat heb ik vandaag gedaan. De spier voelt nu wel wat stijf aan, maar ik sta er zondag gewoon weer. Tijdens de wedstrijd voelde ik niks. Uit voorzorg nemen we nu drie keepers mee. Dat doen we sowieso wel vaker voor dit soort wedstrijden. We hebben nog twee thuiswedstrijden, daar moeten we het gaan afmaken.”

Een redding van Cillessen deed aan de redding denken die Neuer woensdagavond maakte in de wedstrijd Arsenal-Bayern München. Cillessen blijft voor de camera van FOX Sports echter bescheiden. “Neuer is vele malen beter. De redding leek er wel op, maar die van hem was nog onmogelijker. Die bal was over én achter hem.” Ajax nieuws Ajax1.nl