Jasper Cillessen verrichtte zondag in de Klassieker een paar belangrijke reddingen en hield Ajax een aantal keer goed in de wedstrijd. “Daarvoor sta je er ook uiteindelijk. Dan moet je dat ook gewoon doen. Ik denk dat Feyenoord de eerste helft beter was en in de tweede helft waren wij dat. Toen kregen we ook een paar goede kansen en scoorden we natuurlijk ook. Dan moet je het eigenlijk afmaken. Want toen gingen zij weer meer strijd leveren en kregen we het moeilijk. Ik ben niet tevreden met het resultaat. Maar we houden Feyenoord nu wel op drie punten. We moesten hier in ieder geval niet verliezen en dat hebben we gedaan”, blikt Cillessen met Ajax TV terug op de wedstrijd.

Na een slordige eerste helft kwam Ajax in de tweede helft beter in het spel. De bezoekers konden de bal langer in de ploeg houden en konden de vrije man vaker vinden. Cillessen laat weten waar er in de rust op gehamerd is. “In de rust lag de nadruk op dat we moesten gaan voetballen, het risico moesten durven nemen en ook de bal moesten durven inspelen. In de tweede helft hebben we dat goed gedaan.”

Cillessen verrichtte tien minuten voor tijd nog een hele belangrijke redding toen Kazim-Richards één tegen één stond met de Ajax-doelman. “Voor mij is het lekker. Als ploeg moet het beter. Ik vind het leuk om goed te spelen, maar wil niet de belangrijkste speler bij Ajax zijn”, aldus Cillessen. Ajax niews Ajax1.nl