© Proshots

Jasper Cillessen is onder de indruk van de prestaties van zijn opvolger André Onana. De Kameroener verrast de Barcelona-keeper vooral op mentaal vlak. Cillessen wist al wel dat het talent goed kan keepen. “Hij doet het echt fantastisch. Ik wist dat hij het goed kon, daar stond ik niet zo van te kijken. Het enige wat ik me afvroeg was of hij de druk aan kon. In een volle ArenA spelen is toch anders dan in de Jupiler League spelen op De Toekomst. Het maakt hem eigenlijk niks uit”, laat de goalie weten aan Ajax TV.

“Volgens mij is het bij André ‘Hoe gekker, hoe beter’. Op het mentale vlak heeft hij mij daarin wel verrast. Voetballend niet, want ik wist wat hij kon. Hij is nog jong en heeft veel kwaliteiten. Ik hoop dat hij snel zijn contract gaat verlengen en dat Ajax nog lang van hem kan genieten”, vervolgt de doelman die Ajax in het begin van het seizoen verruilde voor Barcelona.

“Ik mis Ajax zeker. Ik heb daar vijf fantastische jaren gehad. Ik heb daar heel veel leuke mensen ontmoet en de sfeer bij Ajax was gewoon fantastisch. Dan ga je toch op een vervelende en snelle manier weg. Ik heb niet echt afscheid kunnen nemen van de mensen bij Ajax. Ik volg ze zeker nog. Toevallig zag ik laatst in het hotel de wedstrijd tegen Utrecht.”